Hairextensions en wimperextensions in Alkmaar, Noord-Holland

Hairextensions onderhouden

hairextensions onderhoudenZo kunt u hairextensions onderhouden

Om uw haar en de extensions in goede conditie te houden, hebben wij enkele belangrijke tips.

Hairextensions wassen

Was het haar met een speciale shampoo. Dit is een zure shampoo zonder alcohol en met een PH-waarde lager dan 5,5. De extensions mogen nooit gewassen worden met 2-in-1 of anti-roos shampoo. Houd uw haar naar achter tijdens het wassen, doe dit nooit voorover gebogen. Maak geen draaiende bewegingen, maar masseer de shampoo rustig in. Spoel het daarna uit met lauwwarm water in de richting van het haar. Crèmespoeling en anti-klit alleen gebruiken in de uiteinden van het haar, want de bondings kunnen hier niet tegen. De laatste minuut met koud water goed naspoelen zorgt voor meer glans.


Zwemmen

Zwemmen is geen enkel probleem met hairextensions. Bind het haar voor het zwemmen vast in een staart en laat het haar gedurende het zwemmen zo zitten. Spoel daarna het haar goed uit. Lees hieronder hoe u het haar kan laten drogen.


Drogen en stylen

Het is mogelijk om hairextensions te drogen en te stylen. Zet de föhn en andere stylingsapparaten op de lichtste stand om het haar niet te beschadigen. Begin te föhnen bij de aanzet van het haar en werk daarna geleidelijk naar de punten toe. Als het haar nat is mag u nooit trekken, kammen of borstelen. Hierdoor kunt u het haar te veel oprekken. Houd nat of vochtig haar niet te lang in een staart. Hier kan de wax van de bondings week van worden.


Slapen

Maak het haar vast met een stoffen elastiekje. U mag nooit met nat haar naar bed gaan. Dan beschadigt het haar.


Hairextensions borstelen

Borstel het haar met een speciale borstel van de hoofdhuid tot de punten. Het is belangrijk dat u niet trekt en voorzichtig door het haar heen gaat. Kammen mag niet, dan beschadigd de wax van de bondings.


Gebruik van haarproducten

Wilt u uw haar permanenten, verven of behandelen met een kleurspoeling? Laat dit dan uitvoeren door een kapper voor het beste resultaat. Zorg dat er geen producten waar alcohol in zit op de bondings van de hairextensions komen. De wax kan hier niet tegen en wordt week. Vermijd ook contact tussen de bondings en schuim, wax, gel, oliehoudende en andere stylingsproducten.