Hairextensions en wimperextensions in Alkmaar, Noord-Holland

Spray Tanning

Spray tanning Alkmaar

Heeft u binnenkort een belangrijke dag, een bruiloft, een feest of een andere bijzondere gelegenheid? Spray tanning zorgt voor een gezonde bruine teint. Het is een makkelijke en goedkope oplossing waardoor u het hele jaar een mooie gebruinde huid heeft. Daarnaast is spray tanning ideaal voor mensen die door medische redenen niet in de zon of onder de zonnebank mogen.

Bij spray tanning Alkmaar bent u binnen 10 à 15 minuten verantwoord bruin zonder zon of UV-straling. Deze behandeling is in korte tijd zeer populair geworden bij schoonheidssalons en zonnestudio’s in Nederland. Een spray tan werkt alleen in de bovenste huidlaag en wordt niet in het lichaam opgenomen. Afhankelijk van je huid blijft de teint tussen de vijf en tien dagen zichtbaar.

 

Lees hieronder hoe de behandeling verloopt en waar u rekening mee moet houden.

 • Voorbereidingen
  Een dag voor de behandeling moet u de huid goed scrubben, zodat de tanningvloeistof beter wordt opgenomen. Ontharen kan tot maximaal acht uur voor de behandeling.
 • Voor de behandeling
  Gebruik op de dag van de behandeling geen bodylotion of crème, want daardoor wordt de vloeistof niet goed in de huid opgenomen. Draag donkere en wijde kleding en donker ondergoed op de dag van uw behandeling. De tanningvloeistof zal de eerste uren wat af kunnen laten (dit is wel uitwasbaar). Verwijder ook alle make-up voordat de spray tan op de huid wordt aangebracht.
 • De kleur
  Spray tan is mogelijk met diverse tinten. Vanzelfsprekend krijgt u in de salon een professioneel advies over wat het beste bij uw huid past.
 • Tijdens de behandeling
  U beslist zelf wat u draagt tijdens de behandeling. Voelt u zich prettig in een bikini, ondergoed of gaat u liever naakt? Deze keuze is volledig aan u. Tevens bieden wij in de salon een papieren string die u eenmalig kan gebruiken. Voor de behandeling krijgt u een haarnetje op en worden de voeten, handpalmen en nagels ingesmeerd met een vette crème zodat deze niet bruin worden. Het aanbrengen van de tanningvloeistof duurt ongeveer tien à vijftien minuten. Daarna moet de spray tan nog vijf tot tien minuten drogen. Het is belangrijk dat u het lichaam niet aanraakt tijdens en vlak na de behandeling.
 • Na de behandeling
  De eerste uren na de behandeling is de kleur van de spray tan nog in ontwikkeling. Het is belangrijk dat u tot acht uur na de behandeling niet in contact komt met water (zoals douchen, baden of zwemmen). Sporten wordt de eerste acht uur afgeraden i.v.m. het zweten. Gebruik ook de eerste uren geen make-up, behalve mascara of lippenstift. Op deze manier geeft u de kleur een kans om zich goed te ontwikkelen en in te trekken in de bovenste huidlaag.
 • Onderhoud
  Na een spray tan behandeling blijft de kleur vijf tot tien dagen zitten, mits u de huid goed verzorgt. Smeer bijvoorbeeld de huid dagelijks in met een vochtinbrengende crème. Dep de huid rustig droog na het douchen in plaats van te wrijven. Houd er ook rekening meer dat door lang douchen, baden en zwemmen de teint sneller vervaagt.

Een spray tan biedt geen bescherming tegen de zon of andere UV-straling!

Spray tan is geheel op eigen risico. De salon kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gezondheidsklachten.